Борисов се притесни, свика щаба

Започва масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки

Борисов се притесни, свика щаба | StandartNews.com

Повишеният брой на заразени с коронавирус у нас притесни премиера Бойко Борисов и той свика работна среща в Министерския съвет във връзка с актуалната ситуация около разпространението на COVID-19.

В рамките на разговора бяха обсъдени данните относно разпространението на новия вирус. На премиера Борисов беше докладвано, че обстановката се следи изключително внимателно и в този контекст започва масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки, съобщи правителствената информационна служба.

Борисов за пореден път изтъкна, че опасността от COVID-19 не е отминала и че за борбата срещу коронавируса от най-голямо значение и към момента продължава да бъде спазването на физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.

В срещата участваха министърът на здравеопазването Кирил Ананиева, членовете на Националния оперативен щаб Ангел Кунчев и Тодор Кантарджиев, директорът на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев, изпълнителният директор на Александровска болница Костадин Ангелов и изпълнителният директора на Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” Иван Костов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай