Борисов се отказа от депутатското място

подаде заявление в ЦИК

Борисов се отказа от депутатското място | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов се отказа от депутатското си място в новия парламент. „Днес подадох заявление до Централната избирателна комисия (ЦИК) и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои“, изненадващо обяви Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: 5 варианта за шеф на групата на ГЕРБ

„Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен“, категоричен бе той.

„ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1. Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват.  Нека да се уважаваме - зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите – всички сме български граждани“, каза още Борисов.

„Не викай Дявола. Нека уважаваме всеки български избирател. Нас ни наричаха „срутище“, а тези, които се срутиха … с тези обиди до там се докараха. Вече прекаляват със заплахите си и заради това напуснах депутатските заплати или каквото искат и на първо място се отказах от имунитета си.

Спечелих лидерски дебат и с Нинова, Иванов, Трифонов. Навсякъде ги победих. И в селото на президента Радев, и в Плевенско, Учиндол и в Банкя сме първи”, каза още премиерът. И продължи: „Имаше една приказка „Те не го искат пъдар на село, той иска кмет на града да стане“,. Това също е много показателно за тези хора.”, заяви още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай