Борисов с неочаквано признание за президента Радев. Какво цели?

Аз го подцених, призна лидерът на ГЕРБ

Борисов с неочаквано признание за президента Радев. Какво цели? | StandartNews.com

"Слушайте внимателно президента Радев. Грешка е, че го подценихме".

Това неочаквано признание направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Добрич заедно с бивши министри от кабинета си. 

Борисов допълни: "Той е много умен и праволинеен. И ние затова си изядохме шамарите. Аз имам основната вина. Аз го подцених.Само преди две седмици им каза да не се гони Митрофанова, защото какво ще стане с моряците.

Значи тогава е била в ход операцията между президентството и руската страна да се изведат нашите моряци. И понеже Киро е разбрал, че нещо става... Радев, който миналата година бе поканен на 9 май в Москва, си е запазил отношенията и е свършил работа. А Киро чул, недочул и пиарите му казали - скачай напред.  

За Каримански - това е подигравка от неговата коалиция. Чисто работна хипотеза. Ако Каримански няма моралните качества, не е почтен, той не може да е шеф и на бюджетната комисия. Финансовият министър се съди с шефа на бюджетната комисия. Гюров не ставаше нарочно. Аз мисля, че им нашокаха репичката отвън, защото говори глупости как Радев не контролирал какво се случва в България.

Върла некомпетентност. България е член на Европейския банков съюз, надзорът става от Франкфурт, от ЕЦБ.

Сиреч, когато Гюров говореше глупостите, той обвиняваше директно ЕЦБ. Забравете за еврозоната, то и вече не покриваме критериите. Всичко замина за една година, каквито са ви пътищата, такива са финансите, такъв е и финансовият резерв. 

Как Асен Василев ще внесе актуализацията на бюджета при Каримански. В същото време те се съдят. Тогава пак техните медии ще кажат, че от ГЕРБ зависи. Те са тинята на язовира. Кой ще им връща заемите? Добрич. От началото на годината са взели милиард и половина. А това са три месеца. Умножете по четири", каза още Борисов. “Финансовите пазари показаха, че нямат никакво доверие в България”, допълни той. 

Според Борисов кризите, през които преминава България, не се дължат на войната в Украйна. “Вярно, близо е, но да не би Сирия да е по-далеч”, коментира Борисов и попита: "какво общо има войната в Украйна с цените на тока в България".  

Всички цени на горивата са вдигнати от миналия юли - много преди войната, припомни Борисов. “Руският петрол в момента е на изключително ниска цена. Пазарите се успокоиха” каза той и обясни, че “най- адекватната реакция би била намаляване на ДДС от 20 на 9%, което ще изравни цените, докато премине кризата”. 

"Ако ГЕРБ беше на власт, нито едно от тези нещастия нямаше да се случат на българите”,  заяви Бойко Борисов.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай