Борисов проведе тристранка за боновите книжки

Националното тристранно споразумение по ключови теми за ускоряване на икономическото развитие в страната ще бъде подписано утре, 17 юни

Борисов проведе тристранка за боновите книжки | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов проведе среща с национално представителни организации на бизнеса и на работещите, съобщават от пресслужбата.

Във фокуса на разговора на премиера с представители на ръководствата на КРИБ, БСК, АИКБ, БТПП, КНСБ и КТ „Подкрепа“ бяха икономическите и социалните мерки за преодоляване на последиците от кризата, предизвикана от епидемията от COVID-19, по които е постигнат консенсус между социалните партньори в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

В срещата участваха вицепремиерите Томислав Дончев и Марияна Николова, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Обсъден беше и проектът на Закон за уреждане на отношенията, свързани с личните сметки за безналични ценни книжа, водени в централния регистър на ценни книжа от „Централен депозитар“ АД. Друг акцент на разговора бе Националното тристранно споразумение по ключови теми за ускоряване на икономическото развитие в страната. Споразумението предстои да бъде подписано утре, 17 юни, преди правителственото заседание в сградата на Министерския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай