Борисов: Приемам избора на народа и се съобразявам с него

Какво мисля за мандата на Радев е трудно да се каже, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов: Приемам избора на народа и се съобразявам с него | StandartNews.com

"Приемам избора на българския народ и се съобразявам с него. Какво мисля за мандата на Радев е трудно да се каже, защото той премина в сянката на моя мандат. Ние направихме така, че в София да дефилират всички лидери в Европа и главния прокурор на САЩ. През тези години толкова много неща сме направили, а оценката дават хората. Единствения въпрос е как социолозите познаха неговия резултат с точност, но не и на парламентарния вот и рано или късно тази афера с машините ще излезе".

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след клетвата на Румен Радев и Илияна Йотова. Според него в момента държавата е силно разделена, но пожела успех на президента през втория мандат.

Борисов критикува изпълнителната власт за високите цени на тока и газа, за инфлацията, плана за възстановяване и липсата на приет бюджет за 2022 година.

"Рекордните цени на тока и газа явно вече не са новина. Виждам, че има заигравка с думите, че по цял свят е така", отбеляза той. 

"Цената на тока при нас беше 80 лева. Сега е 4 пъти по-скъп. Ние предоговорихме с "Газпром" на 50% намаление. Все пак не забравяйте, че България е на първо място в Европа по наличие на шистов газ. Тази тема рано или късно трябва да бъде отворена", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Омръзна ми шефът на "Булгаргаз" и министърът на енергетиката да се дрънкат всеки ден и да изнасят търговски тайни от договорите", допълни той.

"Още не сме внесли Плана за възстановяване. Ако го внесем и бъде одобрен, ще стане април-май. Всички около нас работи с милиарди - гърци, румънци, хървати, другите държави отиват и взимат нови и нови пари, а ние единственото, което правим, е да чегъртаме ГЕРБ", посочи Борисов.

"В края на януари ние нямаме държавен бюджет, актуализирахме нашия, сега искаме в края на февруари да приемем бюджет, който пък юни да го актуализираме. Общинските бюджети вървят след държавния бюджет", подчерта той.

Борисов коментира и посещението на Кирил Петков в Северна Македония. "Тази вечер спах спокойно, Северна Македония няма да напада България и няма да има териториални претенции. Пред мен толкова години македонски политик не може да ми говори, че няма да имат териториални претенции към България. Спете спокойно - Банско остава български, ще ходите на ски", коментира лидерът на ГЕРБ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай