Борисов постави 6 условия. Издаде тайна за Ердоган

Предложи подписване на важни закони

Борисов постави 6 условия. Издаде тайна за Ердоган | StandartNews.com

Шест условия към политиците у нас постави Бойко Борисов. Той даде извънреден брифинг за газа в централата на ГЕРБ, след като тази сутрин в ранни зови събра ръководството на партията, за да мислят изход от енергийната криза.

„По време на нашето правителство България стана една от най-газифицираните страни на Балканите. Тръбите сме ги построили ние. Съжалявам, но само за няколко дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата, защото той е човек с памет – благодарен човек. Когато бяха най-тежките години за него, аз направих срещата във Варна, на която дойдоха важните хора от ЕК“, каза той.

„Няма нещо в което ПП да са успели. Ако искат да им обясня как става с Турция и Гърция, да ме наемат, ще им кажа. Днеска слушам един сутринта, че трябвало да намерим някой, който да говори с тия страни. На мен Ердоган ми вика брат Бойко, а аз му викам брат Тайпи“, каза Борисов и се зачуди какво въобще говорят по студиата.

„Факт е, че българите губят по 20 млн. на ден. Факт е, че в момента на България й извиват ръцете. Обръщам се към колегите от другите политически партии. За ГЕРБ и нас, всеки, който е готов да подпише първите закони  - Закон за 100% диверсификация от „Газпром““, каза той.

„Ако служебното правителство не иска, да се направи търг за доставки за над 10 г. за втечнен газ, за да може бизнесът и домакинствата да знаят на колко ще купуват газа. Второ – има български компании, които могат да доставят газ. Те могат да събират и да докарват по танкер, по два или по три ида го продават на цени, които за тях са добри“, каза Борисов, цитиран от БЛИЦ.

По думите му е важно да се съсредоточим в добива на български газ.

„Партии, които са готови да подкрепят това, са наши съюзници, без значение дали сме власт или позиция“, каза той.

По думите му вторият закон, който трябва да се внесе, е таван в цените на горивата на стойност 2,70 лв.

„Трето - втората част на ескадрилата Ф16, блок 70. Правителството се скри и не прие. Времето изтича. Трябва да модернизираме ВВС с най-модерните самолети“, каза той.

„100% диверсификация на руското ядрено гориво и ядрените ни мощности – това е закон 4“, каза той.

По думите му светът върви към производство на електрически автомобили и трябва да се ориентираме натам.

„Пето – трябва да спрат издевателствата с цената на тока. Тя – специално за България е висока. Нищо не налага това повишаване на цените“, каза той.

Борисов заяви и шести закон – „Съдебната реформа, но когато не се опитва да се превръща институция в бухалка“, отсече той.

Според него правителството не е решило нито една от тези теми, а просто е дало огромна печалба на Русия и Путин: „Това са фактите“, заключи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай