Борисов посрещна Заев преди премиера Янев /ВИДЕО/

Срещата им се излъчваше в социалните мрежи

Борисов посрещна Заев преди премиера Янев /ВИДЕО/ | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посрещна премиера на Северна Македония Зоран Заев преди служебния министър-председател ген. Стефан Янев. Разговорът помежду им се излъчваше в социалните мрежи.Заедно с Борисов бяха новото острие на ГЕРБ Даниел Митов и Екатерина Захариева, вицепремиер и външен министър в третия кабинет на Борисов.

„Ще имате много срещи днес. Аз съм убеден, особено за Радев, че ще ви кажат, че без парламент, не може да се върши работа. Нищо няма да излезе от днешната ви среща. Знам какво ще ви кажат”, заяви Борисов.

Той отправи предложение към Заев младежките организации на партиите да направят съвместно събитие, за да не се мразят в бъдеще.

„Аз считам, че ако не намерим решение, като две държави, две нации, два народа, поколения българи и македонци ще се мразят. Ще направим така, че няма да ни трябват инфраструктурни проекти, защото никой няма да може да премине. А те са толкова важни”, заяви още Борисов.

Делегацията на Северна Македония, начело с премиера Зоран Заев, е  на посещение у нас, за да се срещне със служебния министър-председател Стефан Янев в опит да се нормализират двустранните отношения и да се намери вариант Северна Македония да продължи пътя си към Европейския съюз.

Янев съобщи, че въпросите, които ще обсъдят, са от особена значимост и за двете страни и се надява да бъдат превърнати в практически стъпки, които да намерят отражение в позиция, която да влезе в следващия парламент.

Заев от своя страна обяви, че не е оптимист, че спорът ще се реши преди Европейския съвет следващата седмица.  Заев ще проведе среща и с президента Румен Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай