Борисов поиска оставки в МВР. След 2 г. чегъртане 0 резултат

Изключително слабо професионално ръководство на МВР, което вече 2 години бездейства, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов поиска оставки в МВР. След 2 г. чегъртане 0 резултат | StandartNews.com

Искам и аз да изразя поредните съболезнования за загинали полицаи, за 32-г. Петър Бъчваров, който от 8 години е в системата на МВР. Това заяви по време на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Искам да ви напомня, че преди 2 години това никога нямаше как да се случи, преди 2 години това не беше тема за българското общество и ЕС. България имаше 0 миграция, имахме перфектни отношения с Турция. Нямаше как да стане такъв инцидент, но ако това се бе случило, с президента Ердоган щяхме да сме на границата", добави той.

„Изключително слабо професионално ръководство на МВР, което вече 2 години бездейства. Радев незабавно трябва да смени Демерджиев. Всички смени в „Гранична полиция”. Преките му ангажименти към границата – 0 справяне, катастрофи с полицаи, дрогирани полицаи..

2 години има главен секретар, на когото няма да му кажете името. И да няма оставки в МВР вече пореден случай... Представяте ли си Младен Маринов да е министър на МВР и да продължи да е на поста си?”, възмути се той.  

„Една след друга кадрили, смени, чегъртане. Две години Рашков чегърта, после дойде Демерджиев и чегърта хората на Рашков. Само чегъртане. Резултатът е навсякъде пълно с мигранти. Балканският път се върна в България! Заради Демерджиев и компания ще ни гледат като маймуни. И да няма оставка. Това е нахалство”, заяви Борисов.

Той коментира и провелата се днес среща с представители на „Продължаваме промяната”. „Считам, че ПГ на ГЕРБ-СДС и ПП показаха съвсем различно ниво, което отговаря на това, което искат хората – професионални разговори с идеи, със спор, кое как може да стане, защото всички искаме да стане.

Такъв работещ парламент не си спомням десетилетия наред. Българите няма да плащат скъп ток, с огромно мнозинство мина в парламента.

В момента вървят и компенсации за бизнеса.

Има възможност да се надгради много, особено ако спрем да слагаме егото на първо място и да казваме кой с кой мандат какво може да направи.

Важно е да се седне и да се говори с г-жа Нинова относно социалния пакет, и с „Български възход”, и с „Възраждане”... По темите пенсии, заплати, медицина, здравеопазване, образование ползвайте и техния глас", призова той депутатите от партията.

„Днес няма победители и победени, има  много повече разум, мислене за народа, отколкото за егото и собствената партия”, подчерта Борисов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай