Борисов погна медии за данните на ученика-терорист

Благодаря на онези медии, които запазиха самоличността на ученика, те са истински медии, каза премиерът

Борисов погна медии за данните на ученика-терорист | StandartNews.com

Не се изкушавайте в жълтенията да се показвате най-информирани, заяви премиерът Борисов на импровизиран брифинг, след като присъства на приемането на новите автомобили за МВР.

Благодаря на онези медии, които запазиха самоличността на ученика, те са истински медии, допълни премиерът.

Гневната му реакция бе по повод агенция ПИК, която съобщи лични данни на 16-годишния ученик от Пловдив, което е в грубо нарушение на закона. Поведението на ПИК предизвика огромна негативна  обществена реакция.

В отговор на въпрос защо прокуратурата е оповестила случая, Борисов заяви, че "няма как да не го оповестим, защото той влиза в съда. Благодаря много на тези, които се съобразиха с етиката и ни подкрепиха", подчерта още веднъж Борисов.

"Това са чудовищни, мръсни бомби, които убиват хора, по-силни от тези в Сарафово", каза още Борисов във връзка с намерените експлозиви в дома на ученика.

Премиерът бе в Дирекция „Жандармерия“ на връчването на ключовете на нови автомобили на областните дирекции на МВР.

„346 са автомобилите за 9 млн. лева“, съобщи той. „Благодаря на отчето, че дойде да благослови момчетата. С тези коли преследват престъпници, трябва да се придвижват бързо. Много са хубави автомобилите, 6 скорости, близо 130 коня, много икономични, бензинови“, посочи Борисов.

„Взимаме бензинови автомобили, защото виждате рестрикциите към дизела в Европа вървят с бясна скорост. А може и да дойде време и в България да се произвеждат“, коментира премиерът. „Мисля, че полицаите, които ги карат, ще бъдат доволни, защото са много по-добри от старите коли“, изтъкна той.

По думите му от времето, когато е бил главен секретар, досега разликата в окомплектоването на МВР е от земята до небето. „Купуваме техника, за да могат полицаите ни да си изпълняват функциите, не само те, а и жандармерията. В най- отдалечените места да може да се отива бързо“, заяви премиерът. „Тези лампи отгоре на автомобилите са от ново поколение, не изгарят като старите. Така че през нощта да могат да се обозначават и по магистрали, и по пътища“, каза още Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай