Борисов изумен от ход на Асен Василев. Предупреждението

Лидерът на ГЕРБ притеснен за инфлацията и цените на горивата

Борисов изумен от ход на Асен Василев. Предупреждението | StandartNews.com

Не сме информирани, че правителството има намерение да тегли нов заем. Научихме го от изявление на финансовия министър Асен Василев пред медиите вчера. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Търговище.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов разкри как се лекува с рецепта на Лили

Той прогнозира, че заради военните конфликти ще се вдигнат цените на горивата. Инфлацията също ще се вдигне, каза Борисов. Той се спря на новата война, поведена от „Хамас” срещу Израел.

"В тази ситуация е изключително важна не само политическата толерантност, но и разбирателството между политическите партии. Това задължително ще повлече цената на петрола. Особено, ако войната се разшири в Близкия Изток. Не, че е по-леко като е между Израел и Палестина.

Този път обективно ще се вдигнат горивата. Ние 3 години имахме необективно високи цени на бензин и дизел. Инфлацията още ще се вдигне", каза Борисов.

"Абсолютна лъжа е, че по наше време се е крало. 3% дефицит в момента са 5 милиарда. Ние като не-коалиция не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми. Когато говори г-н Асен Василев вчера, че има по-малка събираемост от Митници и НАП защо пестеливо не казва кой ги е сложил там", запита Борисов.

"Тук се обръщам към Кирил Петков защо съм мнителен. Ние от 3 години не сме имали шеф на НАП, на Митници, и някой е виновен за това състояние на бюджета.

И понеже знам, че Кирил Петков ме гледа, следобеда ми отговори, шегите и закачките кое е хит, това е допустимо - в предизборна кампания сме, но трябва да каже кой е виновникът", заяви Борисов.

"И на Петков, и на мен не ни е лесно. И Костадинов, лидерът на "Възраждане", с право ни си подиграва. Няма значение пред коя стая се строяваме, не се ли строим заедно обаче, влизаме в дъгова спирала, забравяме за Шенген. Не е важно къде, а да се строим под един флаг в името на България", завърши Борисов.

"Две години държаха магистрала "Хемус" затворена. Лично аз и кметът на Търговище минахме по нея. Държаха я затворена, за да забравите, че сме я построили. Но докато чакаха да забравите, че сме я построили, забравиха да я строят и към Велико Търново", каза още Борисов и уточни, че сега пак ще се построи АМ "Хемус", но този път ще е два пъти по-скъпа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай