Борисов изригна: Една къщичка за птици не са направили!

"Тракия" година и половина не се поддържа, тя е опасна за вашето здраве и живот, заяви лидерът на ГЕРБ

Борисов изригна: Една къщичка за птици не са направили! | StandartNews.com

Година и половина "Тракия" не се поддържа и тя е опасна за вашето здраве. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас. Той продължава с традиционната си обиколка и срещите си през почивните дни с членове и симпатизанти на партията. Днес е в морския град, където бе посрещнат от кмета Димитър Николов.Срещата на Борисов симпатизантите на партията се провежда в сградата на Операта в Бургас.

В началото на срещата Димитър Николов изброи постигнатото от управлението на ГЕРБ. "Убеден съм, че предстоят още дни на съзидателност. Успехът и просперитетът на Бургас е във вашите ръце. Нужна е и вашата подкрепа".

Говорещите след него изтъкнаха провала на Четворната коалиция, която с некомпетентността и бездействието си вкараха държавата в невиждана икономическа и социална криза.

Томислав Дончев заяви на свой ред: "Това момче, което беше в управлението, трябваше да свърши много неща. Той не свърши нищо. Резултатът е нищо. Не обаче това е най-големият проблем. Най-големият проблем е особената наглост, с която той управляваше. Винаги му беше виновен някой друг - международното положение, Бойко Борисов, войната в Украйна, институциите. А те са тест за работата на днешната власт. Ако нямаше закони, институции и хора, убеден съм, че правителството в оставка щеше да се справя абсолютно "невероятно"."Имаме една задача, която трябва да поставим на първо място - да запълним пропуските, които разселят българското общество", изтъкна той.

Бойко Борисов бе посрещнат с аплодисменти и възгласи: "Бойко!".Лидерът на ГЕРБ започна изказването си с призив за минута мълчание в памет на брутално убития бивш премиер на Япония Шиндзо Абе. Залата стана на крака.

"Помня какво беше преди две години в Бургас. От тогава - мостове, градини, градски транспорт, магистрали, подходи - всичко в застой. Една къщичка за птички не са направили. Една велоалея не са направили. А който кара по "Тракия", след като година и половина не се поддържа, тя е опасна - за вашето здраве и живот, средната лента не е ремонтирана“.

Борисов цитира и резултатите от проверката на АДФИ за "Хемус", които излязоха вчера. "Държавните ревизори, подчинени на Асен Василев, докладваха, че не е установено нито едно нарушение по строежа на "Хемус" - това, с което ни заливаха през последните месеци", посочи още лидерът на ГЕРБ. "Една година рашковщината шестваше и лъжата срещу нас бе основна новина", добави Борисов.

"Знаете ли защо няма да има правителство? Защото опитвахте да обяснявате как някакви добри хора опитват да ни спасят. Никакво правителство"., заяви още Бойко Борисов. 

Той бе категоричен, че в такава политическа ситуация партията му няма защо "да си хабим името". 

"Какво смятам да направим ние? Зная, че много ще ви объркам вас в залата. Те знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат. Партията не ме послуша за вота на недоверие, но вие бяхте прави. След 2-3 месеца те обаче щяха да си изчезнат. Защото вижте панически какво правят - Асен Василев веднага вкарва в парламента промяна в закона за хазарта в последния момент, защото тяхното управление е причинило големи проблеми там. Остава им опорката, че ако те не управляват купища закони за правосъдна реформа ще се провалят. Тяхната реформа се свежда до това да намерят пост на Бойко Рашков. От цялата им мащабна реформа има само 3 внесени законопроекта, а само един е приет от управляващата коалиция за седем месеца", заяви Борисов.

„7 месеца, а тези момчета са от година и половина министри. Оказва се, че при всяка проблемна ситуация е замесен полицай. Убеден съм, че когато следствието си свърши работата, се окаже, че има приближени на ведомството“, каза той.

„Чух бабите в трамвая да си говорят по тая тема, да не се чудите откъде съм го чул“, призна си лидерът на ГЕРБ.  

"Пишат само мислителни постове за меките китки", подигра се Борисов на последната публикация в профила на Кирил Петков, която бе редактирана часове след публикуването й.

 По думите му ПП са изгонили аматьорски руските дипломати, но въпреки това ГЕРБ е бил дипломатичен и ги подкрепил.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай