Борисов благодари на Цонев и Каримански

Ето какво им каза

Борисов благодари на Цонев и Каримански | StandartNews.com

Бойко Борисов изненада ГЕРБерите като се появи в Нова Загора, за да честити победата на новия кмет от редиците на партията Галя Захариева. Бившият премиер се включи на живо във Фейсбук.

След поредната разгромяваща критика на Кирил Петков и Асен Василев, Борисов се съсредоточи върху бюджета и специално благодари за нея на Йордан Цонев от ДПС и Любомир Каримански от ИТН.

Да благодарим на нашите депутати, че и на Каримански и Йордан Цонев - хора, които разбират от финанси... имахме един слаб бюджет, а ето какво стана, коментира Борисов.

Не знам дали пенсионерите си дават сметка, че ако не се бяхме намесели, то увеличението им можеше да е едва 1%, а това при тази инфлация е нищо, допълни лидерът на ГЕРБ. И стрелна социалиста Румен Гечев: "Гечев, който сега е професор Гечев, световният шампион, който е фалирал над 20 банки, сега е в преговорите. А по негово време за 3 хиляди лева пенсия се купуваха 2 хляба.".

Един приятел от Америка ми се обади и ми каза: "Какво се оплаквате? Та вие - опозицията, управлявате, защото чрез бюджета се прави политика". Ние не поправихме бюджета - ние го прекроихме, каза Борисов.

Този лош сън с тези хора ще отмине и ще трябва да се поправя държавата. Чак сега ни дойдоха на сгода - през бюджета да защитим бизнеса. Това е реалната спирачка на инфлацията, допълни бившият премиер.

"Тези обещаха по 4 магистрали! Помните ли? По три моста, пет ли, три ли тунела - какви ли не лъжи и измами. Една дупка няма запълнена, една пешеходна пътека боядисана... Година и половина застой. Това ще влезе в учебниците по строителство", каза още Борисов за управлението на "Продължаваме промяната" (ПП).

"Говориха и нагнетяваха, че ще купим изборите, а през това време те купуват цели парламентарни групи и депутати. В моментна пред очите на медиите се купуват и продават гласове. Защото един депутат е носител на около десетина хиляди гласа, защото отпред е бил Борисов, Слави или Коцето от "Възраждане".

То купуването не е само с пари, олио, захар или хляб, а с обещаване на постове – министерски и други. Ми това също е корупция!", възмути се Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай