Борислав Цеков смаза Нидерландия. Поиска тежко отмъщение

Това е въпрос на национално достойнство, обяви конституционалистът

Борислав Цеков смаза Нидерландия. Поиска тежко отмъщение | StandartNews.com

Холандия ни слага вето за Шенген. Високомерно и абсолютно необосновано! Антиеевропейско. Поведението на тази държава, Холандия, по отношение на България носи рецидивите на своето противоречиво минало на колониална империя, която дължи своето днешно богатство не на някакви особени таланти на своя народ, а на вековния престъпен грабеж, с който са извличали, и все още продължават да извличат, ресурсите на Третия свят. България в пъти повече отговаря на изискванията за Шенген, отколкото Холандия. В пъти!

Това написа в профила си в социалните мрежи експертът по Конституционно право Борислав Цеков. Той умишлено използва старото име на Нидерландия. Ето какво пише още той:

Не България, а Холандия е основен европейски хъб за наркотрафика. Не България, е Холандия е основен европейски хъб за трафика на жени.

Не България, а Холандия в пристъп на доста, да го наречем екзотично, разбиране за върховенство на закона, за морал и за права на човека, е узаконила проституцията и разрешава предлагане на женска плът по витрините и употребата на наркотици в кофишопове.

И тази държава има нахалството да казва "не" на България за Шенген, в противовес на всички други държави-членки. Това не е просто политически въпрос или дипломатически въпрос. Това е въпрос на национално достойнство. И на европейски принципи.

Затова България повече не трябва да мълчи и да се самообвинява. Няма място повече за фини дипломации, дълбокомислени усуквания и скудоумни чиновнически шикалкавения.

България трябва да тропне по масата! Вето винаги и всякога, когато става дума за интерес, инициатива или назначение, към които се стреми Холандия. Аргументи винаги ще се намерят.

"Българско вето" трябва да стане нарицателно в ЕС, когато става дума за нещо, което иска Холандия. Щом искат - България казва "не" и ги спира. Щом ни третират с високомерието на колоноални господари, трябва получат адекватен отговор.

Защото нито една колония не се е освободила от колониалните си грабители с шикалкавене и дипломация. България, разбира се, не е ничия колрния, но трябва категоричнл да пресече опитите на такива като Холандия да се подиграват с нас.

Ако имаме президент и правителство, още утре холандският посланик ще бъде извикан и ще му бъде връчена протестна нота, а българският в Хпга - извикан в София за конмултации. Ако имаме парламент, още утре ще приеме остра декларация. И вето, вето и пак - вето за Холандия по всички азимути!

Става дума за нашето национално достойнство!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай