Вторник,

Бомба от ДПС! Велико народно събрание и преучредяване на държавата

От: СТАНДАРТ -
1479
Бомба от ДПС! Велико народно събрание и преучредяване на държавата
A
A
A

"Свидетели сме на тотален разпад на държавността! Всичко което се случва е много жалко!" Така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира в парламента новите скандали с очакваните от Радоситн Василев записи на Кирил Петков и лидери от ПП и ДБ.

ВИЖ ОЩЕ: Доган първи изрече: РЕСТАРТ!

Всичко се разпада — не функционира нормално нито една власт по Конституцията на Република България - нито законодателната, нито изпълнителната, нито съдебната. Всеки записва всеки. Всеки разнася всевъзможни компромати. Представете си само как изглеждаме пред очите на нашите партньори и съюзници от НАТО и ЕС, продължи Карадайъ.

Заприличахме на анимационна държава, категоричен бе Карадайъ.

Нарушители на конституцията на Република България, на законите на страната, нарушители на граждански и човешки права се правят на моралисти и морални съдници, каза Карадайъ. И попита: Какъв е изходът от тази ситуацията?

Преди година и половина, ние ДПС, предложихме промени на Конституцията на Република България. Сега вече виждаме, че се сетиха, че освен предизборен популизъм за реформа в съдебната система, са нужни и действия. А реформи – истински реформи, дълбоки реформи без промени в Конституцията  на Република България няма как да станат, подчерта Карадайъ.

Затова сега, в тази ситуация, ние, ДПС, предлагаме преучредяване на държавата – свикване на Велико народно събрание, заяви Мустафа Карадайъ.

Още на 9 декември 2019 г., в традиционното си обръщение за края на годината, почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган заговори за необходимост от рестарт, както на демократичния, така и на политическия модел на обществото.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com