Блиц: Местан основава фундаменталистка партия

Блиц: Местан основава фундаменталистка партия | StandartNews.com

Лютви Местан се кани да основе фундаменталистка партия, която да проповядва ислямизма, информира "Блиц", позовавайки се на свои източници.

Според медията в основата на новата партия ще влязат и депутатите Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али от Шумен и Венцислав Каймакамов от Пловдив. Те са и народните представители, които седнаха до Местан по време на изненадващата му пресконференция в Кърждали.

Към тях се присъединяват и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, който е кмет на Джебел, както и кметът на Ардино Ресми Мурад.

Шабанали Ахмед е бивш ходжа. Хафъзов пък се прочу със скандалните си изказвания от парламентарната трибуна и в медиите, където в интервю заявява, че „българите не заслужават собствена държава".

Двамата заедно с Айдоан Али и Венцислав Каймаканов са влезли в листите на ДПС по личното нареждане на турския президент Реджеп Ердоган.

Днес ДПС свиква по спешност Централен съвет на партията. За начален час е обявен 13,30 часа.

Централният съвет е органът, пред който Местан може да подаде оставка, обясниха депутати. Тъкмо това се очаква да е основна точка в дневния ред. Според устава Централният съвет може да се свика или от председателя, или по искане на една трета от членовете му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай