Бивш служебен министър проговори за чистката в МС

Коментира арх. Иван Шишков

Бивш служебен министър проговори за чистката в МС | StandartNews.com

"Това, което чух, ме изненада. Това, което е сменяно, са хора на политически кабинет. Нищо не се е случило, така че да се се счита за метла. Подменил съм определени хора. Мога да дам пример - всичко, случило се в АПИ, беше катастрофа. Нищо друго не съм сменял", каза пред Bulgaria ON AIR бившият служебен регионален министър арх. Иван Шишков относно обявената кадрова метла в служебните правителства на президента.

Той отрече да е имало уволнения и уточни откъде идва голямата цифра на напусналите хора.

"Нека тези, които вадят голямото число, да направят ясно преценка колко са пенсионирани и преместени в друго ведомство. Проблемите в АПИ бяха много. Нямаше договори за зимно почистване, имаше сериозен проблем, защото 6 месеца беше строителна забрана. ПУП за магистрала "Европа", Русе - Бяла, не бяха мръднали. Ние успяхме да направим така, че да може да се строи. Зачитат го, но не искат да го кажат", смята бившият служебен регионален министър.

Относно авансовите плащания за магистрала "Хемус", бившият регионален министър каза, че няма да се загубят средства, но се губи време.

"Сега се търси юридически механизъм. Ако търсехме юридическия механизъм за интерконектора, сега щеше да има проблем. Предложението ми за Лот 4 и 5 и търпимостта за решението на незаконното строителство - не искат да е моето. Кой мисли за България? Предложенията са в полза на хората. Най-вероятно сега ще стигнат до същите текстове, въпросът е да го свършат. Всички политици не смеят да предложат нещо, което цяла Европа прави", обясни той.

Арх. Шишков обяви и защо се е отказал от битката за София.

"Нито в последните четири-пет години управлението на София е било като управление на столица, нито виждам послания на всички тези, които искат да бъдат кметове на София. Основните проблеми на София са инфраструктурата. София е замръзнала", настоя той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай