Бисеров бяга от куриер

Дебнат ексдепутата с пратка пред дома му

Бисеров бяга от куриер | StandartNews.com

София. Докато цяла седмица държавата се пита къде е Христо Бисеров, "Стандарт" го откри в двора му. Точно в 15,15 часа във вторник бившият зам.-шеф на парламента бе засечен от наш репортер как излиза от дома си на столичната улица "Омуртаг". Политикът се огледа дали е чисто наоколо и бързо се шмугна в гаража си. Навън обаче го очакваше засада. Около 40-годишен късо подстриган мъж в тъмни дрехи изскочи от червен "Фиат Крома", паркиран по-надолу. 3 минути по-късно външната порта се отвори и ексдепутатът излезе на заден ход в сребрист джип "Дайхацу".

Тайнственият мъж изскочи пред колата и му направи знак да изключи двигателя. Бисеров се зачуди, но после с мръсна газ мина покрай него. На въпрос на "Стандарт" защо дебне разследвания за пране на пари политик, мъжът с половин уста обясни, че е служител на частна куриерска фирма и трябва да му предаде лично пратка. 

След разигралата се сцена куриерът извади мобилен телефон и съобщи на някого, че Бисеров е открит, но не е пожелал да получи писмото. От лаконичните му фрази стана ясно, че дебне ексдепутата от известно време, за да му предаде важна пратка. На въпрос защо не я пусне в пощенската кутия, мъжът заяви, че съобщението е с обратна разписка и трябвало да се получи срещу подпис. Куриерът обаче не пожела да каже от коя фирма е и кой е адресант на писмото. Отрече и да носи съдебна призовка за разпит. Автомобилът му нямаше фирмено лого или други специални отличителни знаци.

За сметка на това върху металната ограда на Бисерови се набива надпис със спрей "Rate", което на английски означава "процент". По жаргона на уличните драскачи обаче се използва и за "плъх" (rat).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай