Билетът поскъпва, СДС гласува с ГЕРБ (НА ЖИВО)

Билетът поскъпва, СДС гласува с ГЕРБ (НА ЖИВО) | StandartNews.com

Билетът за градския транспорт в София ще поскъпне от юни. СОС прие цената на билета за градския транспорт в София да бъде увеличена от 1 на 1.60 лв. малко след 13.00 часа днес. 

Общинските съветници от СДС са взели решение да подкрепят ГЕРБ за увеличението. 

По-рано информацията бе, че с гласовете на 34 общинари увеличението ще бъде одобрено. Предложението на ЦГМ е билетът да стане 1.60лв. В момента общинският съвет заседава и ще реши с колко да е поскъпването.

В същото време пред сградата на общината се провежда протест срещу увеличението на билета за градски транспорт.

Дебатът за цената на билетчето в София в Столичния общински съвет може да проследите на живо тук.

Пред сградата на Столична община излязоха и общинските съветници от БСП.

Протестиращите носят плакати с надписи: „Горивото поевтинява – билетчето поскъпва???". Както и масово е разпечатана банкнота от сегашните 2 лева, която е изобразена с лика на столичния кмет Йорданка Фандъкова и на която пише 1.60 лв.

В рамките на един ден са събрани над 4000 подписа. "Това показва, че софиянци са много чувствителни към това някой да им бръкне в джоба и да им увеличи билетчето с 60% с аргумента да им събере предварително пари за инвестиции в бъдеще", заяви общинският съветник Калоян Паргов.

Според него, това е несъстоятелен подход от страна на ръководството на Столична община, защото по този начин се изпомпват и последните пари на хората. В същото време гратисът ще се запази и дори ще се увеличи. Това, което предлагаме е да не се увеличава цената, да направим оптимизации в градския транспорт.

Според Паргов, не Центърът за градска мобилност увеличава цената на билетчето, а Столична община, защото "ЦГМ е бухалката, която обира хората и ги удря през ръцете". "Подписката ще бъде внесена на сесията на Столичния общински съвет и ще продължи да се събира", обясни Паргов, цитиран от БГНЕС.

С нея ще бъде сезиран и областният управител, ако той не го спре, то тогава Паргов призова хората да завеждат дела. Протестиращите граждани категорично са против несправедливото увеличаване на цената.

"Дори и да не пътува някой с билети, ясно е, че това ще служи като аргумент и основание за повишаване цената на картите. Според мен има доста начини да се повиши контролът, защото за всички е очевидно, че много хора пътуват без билети", посочи Симеон Драгостинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай