Бил Клинтън пристига у нас! Кой го кани

Кога ще е визитата на бившия американски президент

Бил Клинтън пристига у нас! Кой го кани | StandartNews.com

Бил Клинтън пристига у нас през май месец. Поканата му е отправена от главния изпълнителен директор на „Хювефарма“ и член на Консултативния съвет на Clinton Global Initiative (CGI) Кирил Домусчиев.

Двамата ще участват в дискусия на тема Корпоративно социално влияние върху бъдещите поколения, с акцент върху важността на продоволствената сигурност и устойчивостта.

Клинтън определя селското стопанство като катализатор за социална и икономическа промяна и именно поради тази причина секторът е в центъра на вниманието му.

През октомври Кирил Домусчиев говори пред лидери от бизнеса и гражданското общество на Глобалната Инициатива на Президента Клинтън през 2022 г.

Инициативата на бившия американски президент стартира през 2005 г., за да превърне идеите в действия⁠ – създаване на ново пространство, където лидери от различни сектори могат да се ангажират публично, да формират партньорства и да предприемат действия заедно.

Оттогава партньорите в общността на CGI са поели повече от 3700 ангажимента за действие, които са оказали влияние върху живота на над 435 милиона души в повече от 180 страни, предаде Нова тв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай