Биков поиска оставката на образователна шефка

Биков поиска оставката на образователна шефка | StandartNews.com

Бургас. Шефката на Регионалния инспектор на образованието в Бургас Виолета Илиева да подаде оставка, призова водачът на листата на „Движение България на гражданите" Тома Биков. Причината е, че Илиева обикаляла по предизборни срещи в комплект с директори на училища.

„Бих я помолил да спре да ходи на партийните мероприятия на ГЕРБ и да се качва на сцените на различните общини в Бургаска област. Защото тя не е в отпуск, тя е шеф на Инспектората по образованието и отговаря за възпитанието и обучението на децата от Бургаския район. Нейната работа не е да ходи по партийни трибуни и да държи речи, както и да води под строй директори от бургаските училища", заяви Биков.

Той обобщи и най-важните решения от последното заседание на Националния съвет на „Движение България на гражданите". Партията има готовност да състави правителство с мандат. „Движение България на гражданите" предлага за министър-председател Меглена Кунева и определя седем основни опорни точки, по които да се работи приоритетно в следващите две години. Сред основните акценти са мораториум върху цените на тока докато вървят проверките на ЕРП-та, както и стартирането на сериозни реформи в МВР и съдебната система.

Биков алармира още, че тече сериозна организация по купуване на гласове. „Нямам флашки и други доказателства, но във всички общини ми казват, че ГЕРБ предлага по 200 лв на глас. Това е във всички морски общини и не само в тях", заяви Тома Биков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай