Събота,

Биков поиска дефиниция за свободна медия

От: Рачо Рачев -
161
Биков поиска дефиниция за свободна медия
A
A
A

Скептицизъм, че следващият парламент ще може да направи стъпки за реформа в съдебната система, изрази пред БНР депутатът от ГЕБ Тома Биков.

"През последните месеци бяха изгорени много мостове. Този парламент е добре да заложи жалони за такава реформа, от които следващият да не може да се отклони. Най-радикалната стъпка е следващото Народно събрание да бъде Велико Народно събрание и то да има задължението да извърши конституционна реформа… Предлагаме реформа, но не получаваме подкрепа от тези, които ни критикуват“, констатира Биков.

По темата за медийната свобода депутатът коментира: „Трябва да дефинираме какво означава свободна медия. Каква е възможността на държавата да се намеси и да освободи несвободните медии – да ги национализира, да принуди собствениците им да изпълняват политика, каквато законодателят прави? Това са възможностите на политическия елит в това отношение, те не са големи... Огромният проблем на медиите е все по-свиващият се медиен пазар. Това е проблем и на европейските, и на американските медии... Никой в света не знае как да се реши този проблем“.

Ден преди дебата за върховенството на закона в България, който ще се проведе в Европейския парламент, Биков каза: „Политическа акция в рамките на ЕП и повод за това са действията на двама български евродепутати, които са решили да повдигнат авторитета си“.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички