Биков поиска дефиниция за свободна медия

Огромният проблем на медиите е все по-свиващият се медиен пазар, каза депутатът

Биков поиска дефиниция за свободна медия | StandartNews.com

Скептицизъм, че следващият парламент ще може да направи стъпки за реформа в съдебната система, изрази пред БНР депутатът от ГЕБ Тома Биков.

"През последните месеци бяха изгорени много мостове. Този парламент е добре да заложи жалони за такава реформа, от които следващият да не може да се отклони. Най-радикалната стъпка е следващото Народно събрание да бъде Велико Народно събрание и то да има задължението да извърши конституционна реформа… Предлагаме реформа, но не получаваме подкрепа от тези, които ни критикуват“, констатира Биков.

По темата за медийната свобода депутатът коментира: „Трябва да дефинираме какво означава свободна медия. Каква е възможността на държавата да се намеси и да освободи несвободните медии – да ги национализира, да принуди собствениците им да изпълняват политика, каквато законодателят прави? Това са възможностите на политическия елит в това отношение, те не са големи... Огромният проблем на медиите е все по-свиващият се медиен пазар. Това е проблем и на европейските, и на американските медии... Никой в света не знае как да се реши този проблем“.

Ден преди дебата за върховенството на закона в България, който ще се проведе в Европейския парламент, Биков каза: „Политическа акция в рамките на ЕП и повод за това са действията на двама български евродепутати, които са решили да повдигнат авторитета си“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай