Бездействието на гръцките власти е срещу България

Бездействието на гръцките власти е срещу България | StandartNews.com

Вътрешният министър Румяна Бъчварова споделя позицията на премиера Бойко Борисов, че бездействието на гръцките власти е целенасочено отношение към България. "Толкова време не може да се намери решение на този натиск, очевидно може и такива тълкувания да се дадат. Опитваме се да се справим", каза тя в кулоарите на парламента. И допълни, че днес ще разговаря с гръцкия си колега. "Надявам се да ги решим тези проблеми. Ние не можем да решим проблеми на гръцка територия", посочи Бъчварова.

По думите й контраблокадата на родните превозвачи е отговор на аналогични действия. "Доколкото няма механизъм, по който този род спорове да бъдат решавани по достатъчно добър и легален начин, стигаме и до такива случаи", каза министърът.

Ще се възползвам от опита на Цветанов Цветанов, каза Бъчварова

Нямам проблем да работя с г-н Цветан Цветанов. Ще се възползвам от неговия опит. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова след избирането на Цветанов за председател на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.
„Нямам притеснения за работата си с него. Това, което заяви Радан Кънев, че има конфликт, е лично негова теза", обясни Бъчварова по повод казаното от Кънев за наличен конфликт между ПГ на ГЕРБ и вътрешния министър. Тя допълни, че досега не са имали конфликти, а различия по определени предложения, но всеки е представял своите аргументите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай