Белица и Чаир с общи проекти за културното наследство

Двете общини се побратимиха

Белица и Чаир с общи проекти за културното наследство | StandartNews.com

Община Белица се побратими с община Чаир, Скопие, Р Северна Македония. Кметовете Радослав Ревански и Висар Ганиу подписаха договора в Брюксел по време на посещение, организирано от лидера на европейските либерали Илхан Кючюк. Побратимяването на общините стана по негова инициатива.

Договорът бе парафиран в присъствието на посланиците на България г-н Румен Александров и на Северна Македония г-н Зюлфи Исмаили.

В Брюксел имах честта да завършим процеса на едно бъдещо сътрудничество с водещата община в Скопие Чаир. Заедно с колегата кмет Висар Ганиу се разбрахме да кандидатстваме по европейски проекти и програми, които да водят до подобряване на благосъстоянието на общините Белица и Чаир, да засилим културното взаимодействие и да докажем на практика, че народите от двете държави се уважават, разбират и евроатлантическия път на развитие на Балканите е без алтернатива, заяви кметът на Белица Радослав Ревански.

Както в България, така и в Северна Македония кметовете настояваме за по-голяма децентрализация на финансови средства и ресурси от централната власт към общините, подчерта Ревански.

Заедно с него в Брюксел бяха кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, зам.-председател на ДПС, зам.-кметът на Белица Красимира Мавродиева, Джемиле Сапунджи - главен счетоводител на община Белица, кметовете на Чаир Висар Ганиу и на Струмица - Костадин Костадинов, и техните екипи.

По време на подписване на договора във постоянното представителство на Р. България кметовете бяха поздравени от вицепремиера по европейските фондове Атанас Пеканов, който беше на работно посещение в Брюксел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай