Четвъртък,

Бъчварова официално стана посланик в Израел (СНИМКИ)

От: Редактори, сн. МВнР -
182
Бъчварова официално стана посланик в Израел (СНИМКИ)
A
A
A

Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Израел Румяна Бъчварова връчи на държавния глава Реувен Ривлин своите акредитивни писма за встъпване в длъжност, предаде външното министерство.

По време на срещата между двамата в рамките на официалната церемония бяха обсъдени редица теми за сътрудничеството между Република България и Държавата Израел, както и бъдещата съвместна работа между двете страни. Президентът посочи заслугата на България за спасяването на българските евреи и изтъкна основните постижения в двустранните отношения.

Той подчерта потенциала на партньорството и акцентира, че то може да бъде засилено още за развитие на двустранното икономическо сътрудничество, особено в сферата на иновациите, науката и енергетиката.

В рамките на разговора посланик Бъчварова засвидетелства още веднъж ангажимента и решимостта на българската страна да работи приоритетно за постигането на конкретни практически резултати по вече съществуващите споразумения, както и да бъде положено началото на нови.

Двамата се обединиха в разбирането, че близките връзки и партньорства ще направят исторически установените връзки между България и Израел много по-здрави и устойчиви.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички