Бъчварова официално стана посланик в Израел (СНИМКИ)

Румяна Бъчварова връчи на държавния глава Реувен Ривлин своите акредитивни писма

Бъчварова официално стана посланик в Израел (СНИМКИ) | StandartNews.com

Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Израел Румяна Бъчварова връчи на държавния глава Реувен Ривлин своите акредитивни писма за встъпване в длъжност, предаде външното министерство.

По време на срещата между двамата в рамките на официалната церемония бяха обсъдени редица теми за сътрудничеството между Република България и Държавата Израел, както и бъдещата съвместна работа между двете страни. Президентът посочи заслугата на България за спасяването на българските евреи и изтъкна основните постижения в двустранните отношения.

Той подчерта потенциала на партньорството и акцентира, че то може да бъде засилено още за развитие на двустранното икономическо сътрудничество, особено в сферата на иновациите, науката и енергетиката.

В рамките на разговора посланик Бъчварова засвидетелства още веднъж ангажимента и решимостта на българската страна да работи приоритетно за постигането на конкретни практически резултати по вече съществуващите споразумения, както и да бъде положено началото на нови.

Двамата се обединиха в разбирането, че близките връзки и партньорства ще направят исторически установените връзки между България и Израел много по-здрави и устойчиви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай