ББЦ завежда дела срещу БТВ и Нова телевизия

ББЦ завежда дела срещу БТВ и Нова телевизия | StandartNews.com

Медиите излъчвали манипулативни репортажи, за да шантажират симпатизанти на партията

София. Във връзка с режисираните внушения, излъчени днес (четвъртък - бел.ред.) в двата сутрешни блока на БТВ и Нова Телевизия, ББЦ смята да си търси правата по съдебен ред и да докаже, че излъчените репортажи, които нямат нищо общо с разследващата журналистика, са чиста манипулация, заявиха от пресцентъра на партията.

"Тази атака издава общия кукловод на двата уж най-гледани сутрешни блока, които си позволяват да канят и показват всякакви хора, нарушавайки всички етични норми и принципи, без да потърсят другата гледна точка.

Нека журналистите от Нова телевизия отговорят дали е вярно, че са подбудили, насърчили и окуражили обикновени граждани да взимат пари с цел да бъдат заснети и да създадат фалшива сензация? Нека журналистите от БТВ отговорят защо до този момент няма нито едно разследване за купуване на гласове и нарушения на Изборния кодекс от страна на ГЕРБ и ДПС, въпреки че данните за това са брутални.

Случаят с двете дарителки на ББЦ ще бъде проверен допълнително, а резултатите от проверката ще бъдат оповестени публично. Паралелно с двата съдебни иска ПП „България без цензура" ще подаде и сигнал до прокуратурата за рекет, шантаж и изнудване, извършвани от представители на „Протестна мрежа" мрежа с цел сплашване на нашите симпатизанти и прекратяване на дарителската дейност за партията.

Очевидно за големите журналисти от сутрешните блокове не са важни темите за кражбите на политиците във властта и неадекватното поведение на Станишев, Борисов, Местан и Сидеров, а личността на Николай Бареков и партията „България без цензура", които са чисто нови в политиката и никога не са допускали грешки на гърба на българския народ."

В сутрешните блокове и на двете медии бяха излъчени репортажи за закупуване на гласове от името на ББЦ по време на предизборната кампания за Евроизбори 2014.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай