Четвъртък,

Бареков вече не е зам.-председател на ЕКР в Европарламента

От: Failed to load user -
Бареков вече не е зам.-председател на ЕКР в Европарламента
A
A
A

Николай Бареков вече не е заместник-председател на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европейския парламент, предаде БГНЕС.

За тази информацията става ясно от сайта на Европейския парламент.

В профила на Бареков е представена хронологията на парламентарните мандати. Там е изброено, че от 1 юли до 15 юли тази година Николай Бареков е бил член на бюрото на ЕКР, от 16 юли до 22 октомври е бил заместник-председател на групата, от 23 октомври той отново е член на бюрото.

"По повод информацията, че Николай Бареков е „понижен" в йерархията на Европейските консерватори и реформисти и вече не е заместник-председател на парламентарната им група в Европейския парламент, ние сме длъжни да уточним, че процедурата по заемане на заместник-председателско място е на ротационен принцип. Г-н Бареков е член на Изпълнителното бюро на ЕКР и като такъв беше избран за заместник-председател на групата за определен период от време, който не е фиксиран и е обект на договорка между членовете на бюрото и групата", съобщиха по-късно от пресцентъра на ББЦ.

"Отстъпването на зам.-председателската позиция не е понижение, а спазване на правилника за работа в парламентарната група на ЕКР. Всякакви други опити за тълкувания и омаловажаване на постиженията на един от най-успешните ни евродепутати са несериозни и лъжливи. Г-н Бареков остава член на най-висшия орган на ЕКР, а именно Изпълнителното бюро", уточняват от партията на Николай Бареков.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички