Бареков се закани да арестува Борисов

Бареков се закани да арестува Борисов | StandartNews.com

София. Българската политика роди нова порода – мутромишка. С тези думи лидерът на "България без цензура" Николай Бареков оприличи българските политици пред повече от 5 000 души, събрали се на протеста срещу монополите в столицата.

 

По думите му политиците ни първо са мутри, после стават мишки и се крият, обвини ги Бареков и онагледи думите си като извади от ръкава плюшена мишка. Преди две седмици те мълчаха, защото подценяваха социологията. Днес всички ние сме тук, за да изметем боклука, нахъса шествието той.

 

"Ако искате най-сетне промяна, ако искате най-сетне преходът да свърши, помогнете ни първо да изберем нашето правителство а след това ще има запуша устите", призова събралите се Бареков.

 

Бареков отново бе категоричен, че трябва да се проведе референдум за членството на Турция в ЕС.

 

На шествието бе и зам. председателят на партията Росен Петров. Той се пошегува, че за първи път е протестиращ, а не полицай на такива прояви. Пред събралите се той обяви, че за да ги има всички тях 200 хиляди българи са загинали по бойните полета и са оставили 900 хил. сираци. За какво ляха кръвта си те?, попита риторично Петров.

 

Докато не се изработи доктрина, държавата няма как да тръгне напред, категоричен бе в речта си лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той посочи, че другата алтернатива е още 24 години реформи, което у нас означава 24 години грабеж. Вече са минали 9 месеца, откакто това правителство е на власт. Време достатъчно да се появи на бял свят един нов живот. Какво направиха те за това време - назначиха свои хора и продължиха с грабежа. Не се различават от останалите, отсече воеводата.

 

Той призова да бъдат защитени българските граждани с мюсюлманско вероизповедание. Осъди нападенията над джамии като това в Пловдив, но призова да не се дават молитвени храмове на Мюфтийството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай