Бареков готов за съюз с ГЕРБ и БСП

Бареков готов за съюз с ГЕРБ и БСП | StandartNews.com

Лидерът на ББЦ ще съди две телевизии

Лидерът на "България без цензура" остави вратичка за възможен съюз с БСП и ГЕРБ. След изявленията на ДПС днес Бареков припомни, че преди няколко дни е посочил, че е възможна коалиция със Столетницата, но категорично отхвърли такава с партията на Бойко Борисов. Обаче той уточни, че това е негова принципна позиция, но партията може да реши друго. Бареков посочи още, че по-подходящата дата за предсрочния вот ще е 26-и октомври. И обясни, че вече подготвя листите си за изборите, тъй като в парламента отдавна са текли задкулисни разговори.

По-рано днес "България без цензура" обяви, че ще заведе дела срещу bTV и Нова телевизия, тъй като медиите излъчвали "манипулативни репортажи, за да шантажират симпатизанти на партията". Става въпрос за излъчени репортажи в сутрешните блокове на двете телевизии в четвъртък. Според лидера на ББЦ Николай Бареков "конкретните материали нямат нищо общо с разследващата журналистика".

"Тази атака издава общия кукловод на двата уж най-гледани сутрешни блока, които си позволяват да канят и показват всякакви хора, нарушавайки всички етични норми и принципи, без да потърсят другата гледна точка", пише в официалната позиция на ББЦ. Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков бе поканен да гостува в сутрешния блок на bTV днес, за да обясни позицията си. "Няма да гостувам на сутрешния блок на Би Ти Ви поради простата причина, че те си позволяват да правят "разследване" за дарителите на нашата партия и се опитват по този начин да изместят центъра на разговора и да откраднат от времето, което ми се полага", заяви Бареков. За сметка на това той настоява "журналистите от Нова телевизия да отговорят дали е вярно, че са подбудили, насърчили и окуражили обикновени граждани да взимат пари с цел да бъдат заснети и да създадат фалшива сензация!?". Бареков твърди още, че "bTV крие кадри от разследването срещу ББЦ".

"bTV е готова да предостави на прокуратурата материалите по излъчените в "Тази сутрин" разследвания, свързани с действия на "България без цензура" в предизборната кампания. Към момента подобно искане от прокуратурата не е получено в медията", заявиха от телевизията. От Нова телевизия официален коментар до 18 часа днес нямаше.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай