Бареков: Гласувайте, за да сменим системата

Бареков: Гласувайте, за да сменим системата | StandartNews.com

Варна. Само с избори се сменя системата, заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков във Варна на закриването на предизборната кампания на партията съвместно с коалиционните й партньори пред над 3000 души, които се включиха и в шествието из града късно снощи, предаде пресслужбата на партията.

"Надявам се, че този път българският народ ще разбере, че трябва да се гласува. Ако искаме промяна, трябва да гласуваме в неделя за единствената нова партия ББЦ със съюзниците й ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Само това ни гарантира, че ще имаме избори и за ново Народно събрание, защото този български парламент е изчерпан от съдържание", призова Бареков.

Бареков припомни, че именно от Варна тръгнаха протестите срещу монополите преди година и половина и отдаде почит към паметта на самозапалилия се Пламен Горанов. "Ще позволим ли Борисов да се върне на власт? Варна го свали, Варна трябва да го държи вън от властта", надъха варненци Бареков.

"Българската икономика се управлява от Октопод, картел стои начело на политиката", обяви още той. 

Лидерът на ББЦ се обърна към българския бизнес да е спокоен, че няма да бъде рекетиран, но и да остави служителите си спокойно да упражнят своя вот. Вотът, който ББЦ ще вземе на тези избори в неделя, ще бъде победа на българския трудов народ", посочи той.

Големите провокации са пред нас, това е само първата крачка към смяната на модела, предупреди още Бареков по повод сигналите за фалшивите емисари, които събират подписи в тетрадки с обещание за пари, уж от името на ББЦ.

Ще направим фонд за бедните и той ще се ръководи от Христо Бозов, обяви още във Варна Бареков. В този социален фонд ще постъпват даренията от заплатите на евродепутатите на ББЦ, поясни той.

Хората искат повече работни места, край на мизерията, достойно здравеопазване, образование и справедливо разпределение на субсидиите, каза лидерът на ЗНС Румен Йончев. Много от решенията на тези проблеми може да ги даде Европа, но досега не се възползвахме.

"Попитаха ме дали ще участвам утре в гласуването на вота на недоверие – не, няма, истинският вот ще се гласува в неделя", заяви той.

Предишните управляващи погазиха най-големите достижения на демокрацията, заяви независимият депутат Светлин Танчев. Нашите редици са отворени към онези хора, които искат да променят това статукво, което е на власт вече
25 години. Имаме капацитета и можем да променим нещата, завърши той.

Силна армия, силна полиция, силни служби за сигурност и смазване на престъпността, това обеща пред варненци зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. Само при това положение сегашните управляващи няма да раздават
порции, а порциони.

Подкрепата на Варна е важна – каквото се случи там, след това става и в България, каза лидерът на ББЦ в морската столица и кандидат за евродепутат доц. Христо Бозов. Днес закриваме нашата кампания, но тя не приключва дотук – тя ще продължи до момента, в който се нанесе удар на тази престъпна върхушка, закани се и водачът на войводите Красимир Каракачанов.

Зам.-председателят на Евромайки Даниела Колева посочи, че евродепутатите на ББЦ ще се борят за истинска социална политика в Европарламента, от която досега бяха лишени децата ни, защото парите
бяха откраднати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай