Бареков: Английският ми е доста добър

Бареков: Английският ми е доста добър | StandartNews.com

"Английският ми е доста добър! С този мой английски разговарях с господин Юнкер и с господин Барозу и съм единственият депутат, който е изкарал за страната си 10 милиона евро", заяви евродепутатът Николай Бареков по бТВ. Бареков се защити заради записа на свое интервю в Европарламента, в което направи впечатление с липса на познания за елементарна граматика и лексика на най-ползвания език за международна комуникация.

Той гостува в телевизията заедно с последния останал депутат в парламентарната група на БДЦ, който го подкрепя – Мартин Иванов, известен с прякора "Данона". За разлика от лидера си Иванов призна, че неговите познания по английски език не са добри, но в момента ги усъвършенства.

„В кадрово отношение аз се оказах слаб политик", призна лидерът на „България без цензура" по повод напусналите го 7 депутати, избрани от листата на коалиция "България без цензура". 

„Въпросът не е в количеството, а в качеството. Когато влязох в политиката, един-единствен депутат се престраши да дойде при нас, и то от БСП – Румен Йончев, още сме приятели с него", посочи Бареков.

В неделя политическата кариера на Росен Петров ще приключи напълно, когато той ще стане заместник-председател на г-н Ковачки, обяви Николай Бареков, но отказа да каже откъде има тази информация.  

За отношенията си с банкера в изгнание Цветан Василев политикът и бивш журналист каза само, че "неговата телевизия" (ТВ 7) дължи много пари на продуцентската компания на Бареков и ако обича, въпреки затрудненото си положение, да си ги плати. 

"„България без цензура" е по-жива отвсякога. ние се събираме в неделя в Бургас, ще дойдат повече от 200 човека. Аз без проблем гледам нашите симпатизанти в очите. Да си кажем кривиците в очите и да чуем какво мислят за нас хората. Аз се отказах от парламентарната група, но тези хора бяха избрани с нашата кауза, с моя лик на табелката си. Защо гласуваха за дълга от 16 млрд. лв., а не поискаха безплатни таблети?", попита Бареков с критика към бившите си подопечни депутати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай