Бъчварова: Въпросът с даренията в МВР е уреден преди мен

Бъчварова: Въпросът с даренията в МВР е уреден преди мен | StandartNews.com

Въпросът с даренията е уреден по определен начин в новия Закон за МВР, който е приет на 24 февруари 2015 г., т.е. времето от преди аз да бъда министър. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова при откриването на сграда на Обединените сили за противодействие на наркотиците.

Има различни форми на финансиране на държавни структури. Някои от тях включват и дарения, и е въпрос на цялостна политика дали това ще бъде допуснато за МВР или не. Според нея се гарантира контролът и са определени правилата за получаване на дарения, обясни министърът.
„Изключени са и не се допускат дарения от частни компании и частни лица. В закона се допускат международните дарения и такива от държавни предприятия и структури", посочи още тя, цитирана от БГНЕС.

Дарението няма да се превърне в скрита форма на давление върху дейността на МВР само чрез строг контрол, актегорична бе тя.

Концепцията за реформи в МВР е готова. В момента се правят последни съгласувания с други институции и ще продължи административната реформа, като служители ще бъдат преназначавани, коментира още Бъчварова. И уточни, че реформата във ведомството ще бъде развита по седем направления.

Колегите работят по всички случаи на грабежи в столицата и по тази причина към момента не може да се даде някаква информация, обясни тя по повод банковия обир в столичния квартал "Люлин" и този в "Красна поляна".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай