Бъчварова: Оценката от 100-те дни е положителна

Бъчварова: Оценката от 100-те дни е положителна | StandartNews.com

Министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова даде положителна оценка на 100-те дни управление на правителството.

"Ние влязохме в този мандат добре подготвени, защото имахме програмна декларация, която ни обедини и добре подготвени кадри", каза Бъчварова по време на нарочна пресконференция за дейността на управляващите.

Според нея й правителството е успяло да се справи успешно с оперативните програми. "Трябва да се отбележи и успокояването на политическата атмосфера, установяването на дух на конструктивност, практичност при конкретни задачи и яснота при дългосрочните цели", каза още тя, цитирана от Фокус.

"Установи се един режим на конструктивност и добра съгласуваност в работата на парламентарните групи, които подкрепят правителството. Общият стил на управление е да не се отлагат решаването на проблемите. Може да намерите доста доказателства затова, че започнахме да решаваме проблеми, които са натрупвани в предишни мандати. Ориентирани сме към резултатите", допълни Бъчварова.

"Стартирахме много широк фронт от реформи", продължи вицепремиерът и посочи, че на първо място това са съдебната реформа, здравната реформа, промените в образователната система, реформата в МВР, пенсионната реформа, по която тече дебат в МТСП и по която се очаква ясна концепция, а също и преглед на енергетиката.

Вицепремиерът посочи и други съществени политики, започнати от кабинета, сред които са Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилища, преструктурирането на икономиката и енергетиката – структурна мярка, която трябва да даде резултат по отношение на постигането на икономически напредък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай