Бабинян натиска за нови консултации за кабинет

Пак напада партията на Слави Трифонов

Бабинян натиска за нови консултации за кабинет | StandartNews.com

Нови консултации за кабинет с третия мандат поиска Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме!". Мисля, че едни разговори повече е по-добре, отколкото мълчанието и опозиционните престрелки. Трябва да се намери работещ вариант, така че всяко ново хрумване, всяко предложение, всяка стъпка може да се окаже полезна", коментира Бабикян пред БНТ.

Той подчерта, че съставянето на кабинет е отговорност на партията победител и че разговори без "Има такъв народ" са невъзможни, както и, че са имали съвпадения по политики, но след това всички партии е трябвало да се съобразяват с предложения от ИТН кабинет.

След като партията му участваше в умишленото проваляне на кабинета на ИТН с претенциите си за кадруване, днес Бабикян отправи поредни критики към партията на Слави Трифонов,

"Не могат да се държат като нацупени моми и единият да казва: "Ох, аз повече няма да преговарям, щото той, Иванчо, ме предаде". Кога се е клел в теб? Ако се беше клел в теб, нямаше да се явява отделно на избори. Така че, ако може, да се държат като по-възрастни.”, каза Бабикян. И допълни: „Вярвам, че тези хора са достатъчно разумни. Ако не направят тази крачка, означава, че не политическото малоумие ги е тласнало в тази посока, а други мотиви. И тук вече говорим за нещо много сериозно. Това означава, че така нареченото задкулисие, за което от много месеци говорим насам, има сметка да няма парламент в България и старт-стоп системата на парламента да бъде натискана през 10 дена, през 20 дена, през 30 дена, защото единственият, единственият държавен орган, който провежда реформи, е Народното събрание.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай