"Авиоотряд 28" разпитва Аню Ангелов

"Авиоотряд 28" разпитва Аню Ангелов | StandartNews.com

София. Временната анкетна комисия за проверка на ползването на правителствения "Авиоотряд 28" ще изслушва бившия военен министър Аню Ангелов днес. 

Ангелов бе поканен на предишното заседание на 27 юли, но тогава не се яви. На заседанието беше решено, че информацията за полетите на военновъздушните сили, както и за пътуващите, ще се съхранява по нов начин. Председателят на комисията Венцислав Лаков от "Атака", съобщи, че за полетите на властта са поръчвани доста екстри, и даде пример с полети от София до Варна и Бургас.

Кетърингът за този полет е на стойност 311 лева. На борда със Симеон Дянков, Бойко Борисов, Нона Караджова и петима охрана, като за този полет са поръчани сурови бадеми – 200 гр., печен бадем-500 гр, печен лешник- 550 гр. Общо 1250 гр ядки са изхрупани.

На днешното си първо заседание след лятната ваканция, депутатите ще разгледат и предложения за промени в нормативни актове за работата на правителствения "Авиоотряд 28", както и използването на военни вертолети не за целите на въоръжените сили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай