Четвъртък,

Атидже Вели би аларма за земеделието. Може да загубим пари

От: СТАНДАРТ -
Атидже Вели би аларма за земеделието. Може да загубим пари
A
A
A

България трябва в най-скоро време да е готова със Стратегическия си план в земеделието. Това заяви евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели след първото за тази година заседание на Комисията по земеделие в Европейския парламент, което се проведе днес.

Очаквано най-коментираната тема бяха стратегическите планове за земеделие.Участие в дебата взе и еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски.

Комисар Войчеховски съобщи, че през март-април ще бъде направена първата оценка на стратегическите планове и ако се наложи, ще се правят корекции в тях, каза Вели. И предупреди: "България е длъжна да представи своя план колкото може по-бързо, за да не пропусне средства". До този момент 19 държави са изпратили в Европейската своите стратегически планове. Останалите страни, сред които и България, все още не са предали документите си за оценка в Брюксел.

Комисар Войчеховски е изпратил писмо до министъра на земеделието Иван Иванов с настояване Стратегическия план да бъде изпратен в Брюксел в най-кратки срокове.

Комисарят отбеляза още, че оценката на плановете ще е динамичен процес и ще се извършва в диалог с държавите.  

Диалогът за българския Стратегически план ще е труден. Надявам се крайния резултат да е добър за българските земеделци, подчерта Атидже Вели.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички