Събота,

Атентат срещу Доган

От: Failed to load user -
Атентат срещу Доган
A
A
A

София. Опит за убийство на Ахмед Доган бе извършено на конференцията на ДПС в София. Около 12.20 ч. мъж насочи пистолет срещу Доган. Лидерът на ДПС беше изведен невредим от залата. Конференцията е прекъсната за половин час.

Всички делегати са в шок от станалото. Нападението над лидера на ДПС стана пред очите им. Неизвестен мъж притича в празното пространство пред президиума на залата, където седяха първенците на ДПС, и насочи газов пистолет срещу Доган. След първоначалното вцепенение партийците от първите редове скочиха върху нападателя и го повалиха на земята. Те го набиха и го обезвредиха, а Доган веднага беше изведен  извън залата.

След няколко минути от микрофона Лютви Местан обясни, че лидерът им не е ранен и обяви половин час почивка. Малко по-късно стана ясно, че Доган повече няма да се появи на конференцията, но словото му ще бъде дадено в папки на всеки от делегатите. Почивката пък се удължава до 3 часа, каза Местан.

Делегати  разказаха, че газовият пистолет е бил без пълнител, в него е имало един патрон, но той е засякъл. Мъжът е носел и нож. На президиума все още седят негов шал, черна делегатска чанта, от която вероятно е извадил пистолета и един бонбон.

Нападението над Доган е станало точно в 22-та минута от изказването му. От записи на репортерските камери пък се вижда, че самият Доган е отклонил пистолета от себе си с лявата си ръка.

Тагове:

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички