Атанасова алармира за нов скандал във Фонда за деца

Атанасова алармира за нов скандал във Фонда за деца | StandartNews.com

София. От вчера с акт на министър Таня Андреева се променя редът в дейността на Фонда за лечение на деца като се закрива общественият съвет към Фонда. Това обяви днес на брифинг в НС депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

По думите й до този момент общественият съвет е участвал при вземането на решения за средствата при сключване на договор за обслужване в определени клиники в чужбина и за това къде ще се лекуват български деца с тежки заболявания.

Нещо повече - досега в обществения съвет участваха и представители на медиите, това вече няма да се случва", каза Атанасова.

"Според министъра този фонд трябва да бъде просто една комисия и всички представители на обществото да са наблюдатели. Трябва да реагираме и да спрем поредното безумие на министър Андреева", призова депутатът от ГЕРБ.

"Седмици наред здравният министър нехае за проблемите в сектор здравеопазване. Дори си позволява да пренебрегва ангажиментите, които лидерите на политическите партии бяха поели не само към съсловните, синдикални, работодателски организации, но и към българските граждани да има актуализация на бюджета на касата", смята Атанасова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай