Атанасова шамароса Атанасов. Защити Борисов

Отговори остро на съпредседателя на ДБ

Атанасова шамароса Атанасов. Защити Борисов | StandartNews.com

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова остро реагира на атаката на съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов срещу Бойко Борисов. Атанасов хвърли върху бившия премиер цялата вина за спрения руски газ и призова телевизиите да отидат с камерите си в Банкя, за да питат лидера на ГЕРБ какво става с диверсификацията на газ.

ВИЖ ОЩЕ: Атанасов стовари вината за газа върху Борисов. Захапа и Петков

Недостойно поведение за политик, заяви Атанасова, която се включи в сутрешния блок на бТВ, за да отговори на Атанасов.

Интерконекторът България – Гърция е готов на 99 % при управлението на ГЕРБ. Той се строи се от 2019 година, а не от 12 години назад, както твърди Атанасов.. Договорът за това строителство изтече през декември миналата година, когато на власт е правителството на Кирил Петков. От тогава десега те нищо не правят, възмути се Десислава Атанасова. И попита: 4 месеца какво правят? Имате ли информация какво се случва с интерконекторът? А Борисов всяка седмица бе на инспекция там.

Тръбата е изцяло българска. Тя нози  800 млн. транзитни такси, за 1 година 1/3 от тръбата е изплатена, каза още Атанасова.

Поставя се на риск енергийната сигурност на страната от това некомпетентно правителство, коментира в същото време по БНТ бившият енергиен министър Теменужка Петкова по повод спирането на доставките на руски природен газ. По думите ѝ сегашните управляващи не са могли да проведат едни нормални преговори с "Газпром". За договора с руската компания бяха премахнати посредниците при доставките, което доведе и до по-ниска цена на газа. Ние водихме преговори с "Газпром", в резултат на което руската компания е върнала над 220 млн. лева на страната ни, заяви още Петкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай