Атанасов стовари вината за газа върху Борисов. Захапа и Петков

Съпредседателят на ДБ е убеден - ще пратим оръжие на Украйна

Атанасов стовари вината за газа върху Борисов. Захапа и Петков | StandartNews.com

Цялата вина за спрения руски газ бе стоварена от съпредседателя на Демократична България ген. Атанас Атанасов върху бившия премиер Бойко Борисов. Къде е диверсификацията. Отидете с камерите в Банкя и питайте Борисов какво стана с диверсификацията, обяви в интервю за бТВ Атанасов. Той остро нападна бившия премиер и лидер на ГЕРБ, че интерконекторът с Гърция още не е готов и посочи това като една от причините за спрените доставки на газ.

ВИЖ ОЩЕ: Атанасова шамароса Атанасов. Защити Борисов

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов заяви пред бТВ, че другата седмица парламентът ще гласува военна помощ за Украйна. Той подчерта, че е сигурен в решението, което ще вземе Народното събрание, и то ще е за изпращането на военна и техническа помощ към Украйна.

Изказването му дойде, след като вчера управляващата коалиция не излезе с еднозначно решение дали българската държава да окаже военна помощ. Това стана на извънредно заседание на коалиционния съвет. Темата ще се обсъжда отново след завръщането на водената от премиера Кирил Петков делегация от представители на три формации в управлението в Киев в следващите дни. Част от нея ще е и самият Атанасов. БСП отказа да участва.

Социалистите са категорично против военна помощ за Украйна, като заявиха, че ако и един патрон замине за Киев, напускат кабинета."Убеден съм, че решение за доставка на оръжия ще има и правителството ще се запази. В тази сложна четворна коалиция не е толкова лесно да се взимат решенията", каза Атанасов.

Той обаче попари Кирил Петков за дарителската кампания за въоръжаване на Украйна. "Много наивен ход" нарече Атанасов призива на Петков българите да даряват по една своя заплата за оръжие за Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай