Петък,

Атанасова разкри какво се е случило на КСНС

От: Агенция Стандарт -
Атанасова разкри какво се е случило на КСНС
A
A
A

Участниците в Консултативния съвет по национална сигурност имаме консенсус по всички въпроси. Това каза Десислава Атанасова от ГЕРБ след края на заседанието на тема евроинтеграцията на Западните Балкани. 

Тя отказа да коментира какво се е случило на КСНС, като посочи, че са обсъждали доклади на МВнР, позиции и са препотвърдили позициите, които вече България е отстоявала.

„На първо място трябва да кажем, че защитаваме не само националния си интерес, защитаваме интереса и на хората, които имат българско самосъзнание и които живеят в Северна Македония. Ясно е написано в нашето становище предложение, че преговорите ще продължат не времево, а когато има изпълнени условия, които са поставени. Позицията ни е единна и тя е потвърдена от позицията, която е взета през 2017 г., съответно 2019 г. от предходно правителство и предходно Народно събрание, тоест има приемственост“, заяви Атанасова.

Тя добави, че за всеки държавник няма по-голяма оценка от това да се препотвърди неговата позиция, която е изразявал назад във времето.

„В този смисъл се радвам, че останалите колеги, членове на Консултативния съвет за национална сигурност, оцениха приноса и на 44-тото НС, приноса на правителството  на „Борисов 3” по отношение на асоциирането на Република Северна Македония, както и всички стъпки, които са извървени, за да се стигне до настоящия момент“.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички