Атанасова разкри какво се е случило на КСНС

Председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че са обсъждали доклади на МВнР

Атанасова разкри какво се е случило на КСНС | StandartNews.com

Участниците в Консултативния съвет по национална сигурност имаме консенсус по всички въпроси. Това каза Десислава Атанасова от ГЕРБ след края на заседанието на тема евроинтеграцията на Западните Балкани. 

Тя отказа да коментира какво се е случило на КСНС, като посочи, че са обсъждали доклади на МВнР, позиции и са препотвърдили позициите, които вече България е отстоявала.

„На първо място трябва да кажем, че защитаваме не само националния си интерес, защитаваме интереса и на хората, които имат българско самосъзнание и които живеят в Северна Македония. Ясно е написано в нашето становище предложение, че преговорите ще продължат не времево, а когато има изпълнени условия, които са поставени. Позицията ни е единна и тя е потвърдена от позицията, която е взета през 2017 г., съответно 2019 г. от предходно правителство и предходно Народно събрание, тоест има приемственост“, заяви Атанасова.

Тя добави, че за всеки държавник няма по-голяма оценка от това да се препотвърди неговата позиция, която е изразявал назад във времето.

„В този смисъл се радвам, че останалите колеги, членове на Консултативния съвет за национална сигурност, оцениха приноса и на 44-тото НС, приноса на правителството  на „Борисов 3” по отношение на асоциирането на Република Северна Македония, както и всички стъпки, които са извървени, за да се стигне до настоящия момент“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай