Атанасов за Борисов - изпращаме поредния Т. Живков

Подскачал като топка, защото си отивал

Атанасов за Борисов - изпращаме поредния Т. Живков | StandartNews.com

Съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов сподели мнение в предаването "Лице в лице" по БТВ, че бившия премиер Бойко Борисов си отива от властта. 

"ГЕРБ много неща ще казват оттук нататък, защото, макар и бавно и донякъде мъчително, Борисов си отива от политиката. Това се вижда и от поведението му - подскача като баскетболна топка някъде там из страната. Сърди се за определени неща, защото вижда, че губи обществено доверие. Той го загуби това обществено доверие и е ясно. През 1989 г. бях на 30 години и сега като наблюдавам процесите в страната, виждам, че изпращаме поредният Тодор Живков", каза той.

Запитан как се случва купуване на гласове при машинен вот, Атанасов отговори: "Раздават се едни пари предварително на определен контингент от хора с обещанието те да гласуват за тези, които са им ги дали. Трябва да разчитаме на служебното правителство да пресече тези вериги за купуване на гласове.

Това изкривява вота. Когато ГЕРБ организираха изборите и имаше 600 хиляди невалидни бюлетини, бяха редовни изборите. Сега няма да има толкова невалидни бюлетини. Но за купуването на гласове - всяка една областна дирекция на МВР знаят кои са купувачите. Не ги хващат, защото на предни избори имаше върху тях чадър.

Говорейки за справянето с пандемията, ген. Атанасов каза: "Искам да ви припомня един факт за времето на управлението на Борисов - за неговите три мандата, е имало 10 здравни министри. Представете си дали е имало устойчива политика при това текучество. Докато единия стане министър и нещо иска да направи, това приключва. Здравеопазването е много сериозен проблем за управлението на българската държава. Много промени са нужни там".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай