Атанасов прочете присъдата на Борисов. Заканата

За шанса за коалиция

Атанасов прочете присъдата на Борисов. Заканата | StandartNews.com

Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов отговори на водещия на предаването "Лице в лице" по БТВ, който му каза, че "Бойко Борисов вижда само като че ли ДБ като коалиционен партньор след изборите".

"Само че ние него не го виждаме като коалиционен партньор, персонално говоря. Много странно звучи, че с никой не е говорил. Ами той не си дава сметка, че никой с него не иска да говори. Така че много е важно българските граждани, макар и изморени за година и половина да ходят четири пъти на избори, да осъзнаят, че на практика на тези избори битката е между реформаторските и реставраторските сили.

"Твърденията, че тези избори нямат значение, защото нямало да се случи нищо, обслужват едно задкулисие, което работи все едно в мътна вода да ловят риба. Удобно е да няма парламент, а може би и на определени среди свързани с президента се услади изпълнителната власт, без контрол на парламента. Така че трябва да бъдат направени всички усилия. За мен е грешка решението на Продължаваме промяната да не се появим заедно на тези избори.

Нека да видим резултатите от изборите. Ние от ДБ подкрепихме ПП за създаване на това мнозинство, което подкрепи правителството на Кирил Петков, като основната ни кауза беше борбата с корупцията. Сега вече имаме един много важен друг момент, друга кауза, а именно евроатлантическата сигурност на България. В резултат на войната в Украйна има промени в нагласите. За нас от ДБ членството на България в НАТО и ЕСс е било винаги основен приоритет", заяви още Атанасов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай