Петък,

Атанасов посочи проблема на българските специални служби

От: Агенция Стандарт -
206
Атанасов посочи проблема на българските специални служби
A
A
A

„Имаме хроничен проблем с българските специални служби. По време на дългото управление на Бойко Борисов службите за сигурност бяха приспани, защото, ако бяха активни, още тогава щяха да разкрият корупционните схеми на Борисов... Към този момент те нямат капацитет да събират надеждна информация относно Русия. Проникването на руските специални служби в българските е много дълбоко. И то не е толкова заради събиране на класифицирана информация, а по тези канали да се подава дезинформация, за да бъде заблуждавано българското ръководство“.

Това каза пред БНР Атанас Атанасов, зам.-председател на парламента, лидер на ДСБ и съпредседател на „Демократична България“, председател на комисията по вътрешен ред в Народното събрание.

Според него прокуратурата трябва да провери и разузнавателните служби, не само ДАНС:

„Това, че прокуратурата реагира по този начин в ДАНС, не е учудващо. Прокуратурата воюва с държавата. Историята с Борисов е многоаспектна, но прокуратура казва, че няма доказателства, е, да, обаче другите институции казват, че в бюджета ги няма 556 млн. лева“.

По думите му корупцията е основен способ, откакто свят светува, за вербуване на агентура, а „руснаците са много ефективни в това отношение“.

Той изрази мнение, че войната се е превърнала в своеобразен чадър над корупционните схеми на Борисов и „той сега си позволява да дава съвети и оценки“. „Поведението му и на неговата партия е национално безотговорно“.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички