Атанасов каза истината за Румен Радев и управлението

Всеки ден се търсят някакви поводи да се атакува властта

Атанасов каза истината за Румен Радев и управлението | StandartNews.com

Румен Радев се съпротивляваше с всички сили да бъде съставено правителството „Денков-Габриел”. 40 дни той не е казал една добра дума за кабинета. Това коментира пред Нова телевизия съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов.

„Това правителство е на България. Всеки ден се търсят някакви поводи да се атакува властта. Да бъде някакъв коректив. Проблемът е, че президентът не иска да се съгласи с това, че не е на власт. Ама, приберете се в президентството, имате си правомощия и се спрете. Вече правителството не е ваше”, призова той.

По думите на Атанасов мнозинството е било създадено много трудно. „Няма коалиционно споразумение, а обща подкрепа с ГЕРБ-СДС. Към подкрепата за бюджета се присъедини и ДПС. Но на практика ние управляваме с правителство на малцинството, което е на „Продължаваме Промяната-Демократична България” с 63 депутати”, подчерта той.

Относно критиките на Румен Радев за доставките на оръжия за Украйна Атанасов контраатакува с твърденията, че служебното правителство е доставяло на Украйна това, което е искала, а г-н президентът лицемерно е говорил друго. Ако прекрачи границата, ще поискаме неговото отстраняване, закани се съпредседателят на ДБ.

Той коментира и предстоящата доставка на БТР-и за Украйна от резервите на МВР. Това са ръждясали машини, които никой не помни, никога не са използвани и никога няма да бъдат. Някой ги е чакал за скрап, обясни Атанасов. "Да, ще ги дадем на Украйна, на нас не ни трябват за нищо."

Г-н президентът си позволява и с това да спекулира, но няма опасност за българската армия, успокои Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай