Атанас Атанасов извади нова версия за патилата на Гешев

В България не е останала незасегната власт, смята съпредседателят на ДБ

Атанас Атанасов извади нова версия за патилата на Гешев | StandartNews.com

Ако сегашният главен прокурор напусне поста си, това няма да подобри състоянието, в което се намира съдебната ни система. Това стана ясно от думите на съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов пред БНТ.

"Отстраняването на Гешев не решава проблемите на съдебната реформа. Нещата са прости, но решението е сложно. Главният прокурор разполага с неограничена кадрова власт върху всички подчинени. Това трябва да се реши и оттам-нататък нещата ще придобият по-нормален вид", обясни Атанасов.

Към днешна дата всичко, което излиза покрай взрива до кортежа на главния прокурор показва, че е инсценировка, въпросът е кой я е организирал, категоричен бе той.

По думите му случаят трябва да се разследва задълбочено, но изрази съмнения, че това ще се случи с оглед на последните събития в следствените органи и прокуратурата.

"Те са се хванали гуша за гуша, заплашват се да се убиват, заявяват, че се страхуват едни други. Ние дадохме брифинг в парламента и заявихме че Софийската градска прокуратура, която наблюдава това разследване, би трябвало да го изземе от Националната следствена служба и да го възложи на други разследващи органи, които не са заинтересовани", посочи Атанас Атанасов.

Според него след разказаното от Гешев и Сарафов не е ясно дали имаме независими следователи.

В България не е останала незасегната власт, смята съпредседателят на ДБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай