Атакаджийската "Алфа" се забърка в скандал с френското посолство

Атакаджийската "Алфа" се забърка в скандал с френското посолство | StandartNews.com

Варна. Екип на телевизията на Атака – Алфа, отново предизвика скандал с френското културно аташе Стефани Дюмортие. Журналистите се опитали да нахлуят в сградата на Франкофонския център на ул. "Асен Златаров" във Варна.

Дюмортие беше в центъра на скандала с лидера на Атака Волен Сидеров в самолет за морската столица, а после и на „Летище Варна". Тогава той й изиска документите за самоличност, а впоследствие влезе в конфликт с хора, опитали се да я защитят. Заради случая срещу Сидеров тече разследване, включително за бой над полицай.

Репортер и оператор на телевизия „Алфа" са се опитали да влязат в офиса на Дюмортие, за да вземат интервю от нея. Отказът й обаче станал повод за агресивно поведение от страна на екипа на телевизията. Малко по-късно от франкофонския център във Варна са подали сигнал в полицията, откъдето на мястото е бил изпратен екип, съобщи „Дневник".

Пред „Блиц" от МВР са съобщили, че сигналът е подаден малко преди 12 часа. След това всички участници в конфликта са били извикани за обяснения в конфликта, а по случая тече проверка.

От френското посолство са научили за инцидента, но засега отказват коментар, допълва "Дневник".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай