„Атака”: Провокатори на ГЕРБ оскверниха Света гора

„Атака”: Провокатори на ГЕРБ оскверниха Света гора | StandartNews.com

София. „След като се провалиха многобройните опити за дестабилизация на държавата, организирани от ГЕРБ провокатори не се посвениха да политизират и осквернят светата територия на Света гора при посещението на група от 24 народни представители в българския манастир „Св. Георги Зографски" в Атон. Двама, т.нар. „протестиращи", си позволиха да крещят „Оставка" и да обиждат депутати от 42-рото Народно събрание още при пристигането на делегацията на пристанището в Атон, на което свято място, векове наред пристигащите се прекръстват и целуват земята. Те бяха укротени от възмутените поклонници, намиращи се наблизо". Това пише в официалната позиция на „Атака" във връзка със скандала с депутата Павел Шопов в Гърция, за който ви съобщихме по-рано днес.

„За втори път стотици поклонници от всички православни страни и светогорски монаси бяха изумени от крясъците на същите лица при пътуването на кораба около атонските брегове. Този път провокаторите отидоха още по-далеч като обсипаха с обиди и закани за саморазправа депутати и други длъжностни лица и правеха всичко възможно да предизвикат народните представители", посочват още от партията и уточняват, че гръцките органи на реда са задържали незабавно провокаторите.

От партията пишат още, че вече е образувана преписка и въпросните провокатори са били освободени, след като са били разпитани от гръцката полиция.

„По повод на тези два инцидента в българските медии се правят изключително тенденциозни и манипулативни интерпретации, без да е проучен случаят, без да са събрани необходимите данни за случилото се и без да се вземе мнението на засегнатите народни представители. Особено показателен в това отношение е и излъченият репортаж на 28 октомври в сутрешния блок на бТВ.

Настояваме българските медии да отразяват обективно, а не едностранчиво инцидента, инспириран от ГЕРБ, чиито депутати за пореден път се опитват да изкривят истината за станалото", посочват още от партията във връзка със скандала в Света Гора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай