Атака праща на прокурор доклада за "Авиоотряд 28"

Атака праща на прокурор доклада за "Авиоотряд 28" | StandartNews.com

София. Атака ще изпрати доклада на Сметната палата за "Авиоотряд 28" на прокуратурата, заяви лидерът на партията Волен Сидеров на брифинг в парламента. 

„Внасяме сигнал с колегата Венцислав Лаков до главния прокурор във връзка със закононарушенията, извършени от бившия премиер Бойко Борисов с полетите на правителствения Авиоотряд 28. В заключението на доклада на Сметната палата ясно се казва, че полетите, изпълнени по заявка от физически и юридически лица, са незаконосъобразни. Казано е ясно, че в тези полети има нарушение на закона. След като има нарушение на закона, институцията, която трябва да вземе отношение, е прокуратурата," подчерта Сидеров.

„Точно затова изпращаме до най-бързата, светкавична, най-обективна и безпристрастна българска институция - прокуратурата - един сигнал, с който тя по типичния за нея рефлективен, бърз и неотложен начин да вземе веднага мерки и да поиска имунитета на Борисов, да започне досъдебно производство срещу неговите закононарушения и да установи как е профукал тези 34 милиона, които комисията на Лаков безспорно установи," обяви лидерът на Атака

Докладът е внесен в Народното събрание след извършения одит на Авиоотряд 28.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай