"Атака" били заедно с ДПС, когато се говори за морал

"Атака" били заедно с ДПС, когато се говори за морал | StandartNews.com

София. „Колеги от ДПС, когато се говори за морал, ние сме заедно", заяви от парламентарната трибуна депутатът от "Атака" Станислав Станилов. Повод за това стана обсъждането на второ четене на промени в Закона за защита от дискриминация. 

 

Промените в закона, внесени от правителството, целят да се хармонизира с европейска директива за равните възможности и равното третиране на мъжете и жените в областта на заетостта и професиите по отношение на гарантирането на защитата срещу дискриминация при промяна на пола и прехвърлянето на тежестта на доказване в случаи на дискриминация. В закона са посочени признаците, по които не се допуска дискриминация, и всяка проява на неравнопоставеност, включително по признак „пол", попада в приложното поле на закона. Предлага се нова разпоредба, която регламентира, че признакът „пол" включва и случаите на промяна на пола.

 

Очаквано представителите на "Атака" реагираха емоционално на темата. Зам.-председателят на парламентарната група Павел Шопов заяви: „Такива са евроатлантическите ценности. И ние? Няма как! Евроатлантическите ценности са да бъдем двойни, може би, тройни, лесбийки, педерасти". Според съпартиеца му Адриан Асенов с предлаганите промени се отварят врати за „масови гей бракове, осиновяване на деца от обратни хора, за неща, които застрашават устоите на българската държава".

 

Народните представители не можаха да приемат заглавието на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защита от дискриминация. "Няма заглавие - няма закон", отсече Шопов и се наложи обсъждането на текстовете да бъде отложено. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай