Неделя,

Асен Василев каза думата, която управлява държавата

От: Редактор -
7392
Асен Василев каза думата, която управлява държавата
A
A
A

Всеки един от нас е дал клетва. Клетвата е много проста - Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя само от интересите на народа. Заклех се!

В тази клетва не присъства думата "партия". В тази клетва не присъства нищо друго освен във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Затова за мен е много радостно, че в българския парламент има хора, които се ръкочводят от този принцип, от тяхната съвест и в името на народа.

Това коментира вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев на извънредна пресконференция след като стана ясно, че част от министрите и депутати от ИТН напускат партията. 

Надявам се тези депутати да стават все повече и в този парламент и във всички бъдещи парламенти. Защото това държавата да се управлява от диванчета и от фотьолчета, от хора, които нямат смелостта да влязат в тази сграда и да положат тази клетва, е причината да сме в батака, в който сме. Държавата трябва да се управлява от нейните законни представители, които идват всеки ден на работа в тази сграда, посочи той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички